İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2024 - 2025 Akademik Yılı Açış Dersi: Değişen Dünyada Demokrasinin Yazgısı Etkinliği Gerçekleştirildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Tarih: 14 Ekim 2024

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2024 - 2025 Akademik Yılı Açış Dersi: Değişen Dünyada Demokrasinin Yazgısı Etkinliği Gerçekleştirildi.

İstanbul Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi açış dersi 8 Ekim günü Hadımköy Yerleşkesinde öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (EN) bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karahöyük modertörlüğünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (TR) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Vahit Turhan ‘Değişen Dünyada Demokrasinin Yazgısı’ başlıklı açış dersini verdi.

Prof. Dr. Turhan konuşmasında, demokrasinin siyasal anlayış krizine fenomenolojik bir yanıt verme arayışında olduğunu belirtti. Siyasal bir deneyim olarak demokrasiyi daha iyi anlamak için, siyasal yaşamın fenomenolojik bir çözümlemesine başvurulması gerektiğini söyledi.

Günümüzde demokrasi yerine geçen yetkilendirilmiş yönetişimin eleştirisi için yöneten ile yönetilenin özdeşliği olan demokrasinin soy kütüğünün hatırlanması zorunlu hale geldiği vurgusunu yapan Prof. Dr. Turhan modern liberal demokrasi halkın doğrudan yönetiminin olmamasıyla tanımlanmasının büyük bir problem olduğunu, yöneten ile yönetilenin özdeşliği olarak halkın yönetimi, demokrasinin vaadini ve radikal doğasını ciddiye almak isteyenler için temel bir tartışma alanı oluturduğunu belirtti.

Dinleyicilerle yapılan soru cevap etkinliğinin ardından açılış dersi etkinği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezir Köse’nin Prof.  Dr. Ali Vahit Turhan’a ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karahöyük’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.